101- годишен лекар разкрива тайната на дълголетието

https://zdravno.net/bolesti/101-godishen-lekar-razkriva-taynata-na-dalgoletieto/128525 Zdravno.net
101- годишен лекар разкрива тайната на дълголетието

Тайната на дългия си живот разкрива лекар столетник

Американският невролог, д-р Хауърд Тъкър, е на 101 години и има 75 годишен стаж. Той продължава да работи и до днес. Столетникът споделя за пет принципа, заради които е здрав и весел на такава преклонна възраст.

Според него не е добър вариант да се бърза да се пенсионираме. Ако сте късметлии и обичате да работите това, което правите в момента, никога няма да се отегчите и да решите да се оттеглите от работата си, казва д-р Тъкър.

Специалистът твърди, че пенсионираните хора стават по-малко активни и са по-застрашени от когнитивен глад.

Другата тайна на дълголетника е да се поддържаме във форма. До своите 90 години той плува, кара колело, както и ски. Сега бяга, с умерено темпо, по пет километра в парка или на бягащата пътечка.

Дори 15-минутна разходка снижава риска от преждевременна смърт с двадесет и пет на сто, твърди лекарят.

101-годишният лекар съветва да се откажем от цигарите. Другият съвет на столетника невролог е да не се ограничаваме твърде много, а във всичко да търсим умереността.

Той си позволява чаша алкохол и пържола, но в менюто му преобладават плодовете и зеленчуците.

Източник: Ретро

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.