Ако не се консумират веднага: Тези 5 храни застрашават здравето ни!

https://zdravno.net/bolesti/ako-ne-se-konsumirat-vednaga-tezi-5-hrani-zastrashavat-zdraveto-ni/124282 Zdravno.net
Ако не се консумират веднага: Тези 5 храни застрашават здравето ни!

Тези храни трябва да се ядат веднага, дори и приготвени на печка

В противен случай може да причинят сериозни проблеми на здравето, предупреждават експерти. В тях има растежни бектарии, затова не бива да се съхраняват дълго. Тези патогени вредят на здравето ни, ако ден след закупуването или приготвянето не се консумират.

Такива са твърдо сварените яйца. Ако не ги обелите непосредствено преди да ги хапнете, тогава бактериите лесно минават през порите и застрашават здравето ни.

Каймата издържа ден или два, преди да започне да се разваля, поради процес на заразяване с бактерии по време на смилането й.

Пъпешът не бива да се съхранява повече от ден в хладилника, понеже патогени като салмонела и други се развиват много бързо.

Домашните птици се поддават на атаки от салмонела, а неготвеното пилешко месо може да стане източник на инфекция и по този начин да застраши здравето ни.

Въпреки че може да престои с месеци, вареният ориз също е податлив на развитие на много вредни бактерии, не се ли съхранява правилно.

Затова спецовете съветват бързо да се консумират няколко вида храни, за да избегнем здравословните проблеми, причинени от бактериалното замърсяване.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.