Ако ни се подуе корема, този симптом за рак ли алармира?

https://zdravno.net/bolesti/ako-ni-se-podue-korema-tozi-simptom-za-rak-li-alarmira/120287 Zdravno.net
Ако ни се подуе корема, този симптом за рак ли алармира?

Ако ви се подуе коремът, това не се счита за опасно състояние

Но в някои случаи подуването на корема може да алармира за рак на храносмилателната система.

Подуването на корема не винаги се приема като наличие на туморни образувания. Но може да бъде и един от симптомите, които показват наличието на рак, който растеи притиска останалите органи и системи в тялото, предупреждават спецовете.

 Подуването на корема обаче често е неспецифичен проблеми. Причината за неговото възникване може да са различни от тези, че в корема ни расте туморно образувание.

Коремът може да нарасне поради наличие на газове, също така заради непоносимост към някои хранителни продукти, също така заради стрес или други причини.

Заради това експертите предупреждават да не се самоизследваме и сами да си поставим диагноза „рак“. А да потърсим компетентна лекарска помощ и  да се подложим на необходимите диагностика и след това на изследвания.

Трябва да се отбележи, че ракът в ранен стадий може да се излекува и да не ни причини фатални последици.

Затова, ако забележим несвойствени и специфични признаци най-добрият вариант  е да се обърнем към лекуващия лекар и да се подложим на необходимите изследвания, за да се види причината за проблема.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.