Бъдете внимателни! Тези ранни симптоми алармират за рак на белите дробове

https://zdravno.net/bolesti/badete-vnimatelni-tezi-ranni-simptomi-alarmirat-za-rak-na-belite-drobove/123937 Zdravno.net
Бъдете внимателни! Тези ранни симптоми алармират за рак на белите дробове

Злокачествените образувания в белите дробове се проявяват с определени симптоми

Ракът на белите дробове се диагностицира трудно. Но има ранни признаци, на които трябва да обърнем внимание, предупреждават лекарите.

Не е тайна, че ако болестта се хване в началото, шансовете за излекуване са огромни.Един от признаците е болка в гърдите. Тя може да се усили с дълбоко вдишване и всякакно напрежение в гърдите.Болките се усещат и при нормална кашлица.

Много често сериозни болести се усещат като една постоянна умора. Туморните образувания в белите дробове също причиняват постоянна умора.

Другият признак, на който трябва да обърнете внимание, е внезапният задух, без да имате физическо натоварване. Вниманието трябва да се засили и щом губите тегло, при което имате проблеми с апетита.

Продължителната кашлица, която често се приписва на настинката, също може да  е сигнал за нещо опасно, на което да се обърне внимание.

Ако кашлицата не премине през следващите три седмици, а продължава да е упорита, непременно се консултирайте със специалист.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.