Бананите смъкват кръвното и лекуват стомаха

https://zdravno.net/bolesti/bananite-smakvat-kravnoto-i-lekuvat-stomaha/47198 Zdravno.net
Бананите смъкват кръвното и лекуват стомаха

Бананите са уникален южен плод

Почти няма човек, който да не обича този южен плод.

Те растат в държави с тропичен и  субтропичен климат. Бананите виреят в Китай, Азия, както и Индия. Там се смятат за свещени продукти, а у нас са идеалната закуска.

Бананите са богати на лесно усвоими минерални вещества, също така притежават витамини и соли, които са полезни. Южният плод съдържа и вещества, които стимулират централната нервна система, имат и  тонизиращи свойства.

За да се случи всичко тона на организма е необходимо да хапваме по един или два банана на ден.

Бананите освен това лекуват. Те ни спасяват при проблеми на стомаха, като диария,колит, ентерит, проблеми на черния дроб, дори и при нефрит.

Бананите действат и успокояващо. Плодовете са добро решение срещу епилепсия, както и при страдащите от истерия. Използват се и при импотентност. А при хора с атеросклероза и хипертония се препоръчва да се ядат при дните, когато се гладува и е трудно да се издържа на глад.

Експертите препоръчват бананите да се хапват на малки порции и добре да се дъвчат. Освен това съветът на спецовете е те да не се консумират на празен стомах.Защото може да се получи нежелани последствия.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.