Без тази вредна храна сме обречени на ранна смърт

https://zdravno.net/bolesti/bez-tazi-vredna-hrana-sme-obrecheni-na-ranna-smart/46907 Zdravno.net
Без тази вредна храна сме обречени на ранна смърт

За мнозина е важно здравословното хранене

Има храни, които се считат за вредни. Оказа се, че отказът от една такава храна може да ни докара преждевременна смърт. До този извод са стигнали учени от Харвардски университет. Откритието наистина е сензационно, но е базирано на солидни проучвания.

На базата на своето проучване, те стигнали до следните изводи. Според експеримента тези, които завинаги са се отказали от кексчетата и кифлите са съкратили драстично продължителността си на живот.

Резултатите от експеримента учените са публикували във водещо медицинско списание. След което се е разпространило от редица световни медии.

До скоро се смяташе, че простите въглехидрати не са в основата на здравословното хранене. Затова диетолозите напълно го отхвърлят. И тази храна не я препоръчват за хора, които искат да свалят излишните килограми от телата си. Но изненадващо се оказа, че пълното отхвърляне на простите въглехидрати не водят до нищо добро.

В експеримента са вземи участие около триста хиляди човека. Много години спецовете са проучвали болестите, както и онкологичните проблеми на участниците в проучването.

Доброволците били от различни националности, на възраст от 44до 70 години. Те са взели под внимание и връзката между пола, възрастта, приемът на въглехидрати и смъртността. Резултатите били повече от смайващи.Според експертите, за повечето хора пълният отказ от въглехидрати, води до преждевременна смърт. Въпреки че някои може да живеят и без тях.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.