Болки в тези части на тялото е сигнал за рак на червата

https://zdravno.net/bolesti/bolki-v-tezi-chasti-na-tyaloto-e-signal-za-rak-na-chervata/54140 Zdravno.net
Болки в тези части на тялото е сигнал за рак на червата

Признаците на рак на червата може да се познаят по по-честото ходене до тоалетната

Но има два вида симптоми, които са сигнал за това опасно заболяване, без да се сбъркват с нещо друго. Според спецовете болките в две части на тялото може да са симптом за опасната болест.

Острата болка или бучка в стомаха и ануса са един от сигналите за опасното заболяване. Но то може все пак да е някакво доброкачествено състояние за организма ни. Но ако тези признаци не изчезнат след няколко седмици, тогава непременно отидете при вашия лекар, е съветът на експертите.

Най-честите признаци за рак на червата може да са промени в навиците им. Като например по-честото ходене по малка нужда, също и по-редки изпражнения. Ако чувствате, че не сте изпразнили червата си, това също може да е сигнал за рак на дебелото черво. В такъв случай може да искате постоянно да ходите до тоалетната.

Друг симптом, че евентуално страдате от рак на червата, са наличие на кръв в изпражненията.Ако забележите такава в изпражненията си и не страдате от хемороиди, това може да алармира за това опасно заболяване.

Затова съветът на експертите е при наличие на тези симптоми да потърсите специализирана помощ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.