Четковият масаж ни спасява от целулита

https://zdravno.net/bolesti/chetkoviyat-masazh-ni-spasyava-ot-celulita/110434 Zdravno.net
Четковият масаж ни спасява от целулита

Целулитът може да се премахне с един елементарен козметичен трик

Тя доказано ни дарява с красота и здраве. Масажът представлява обтриване на кожата по определен начин, най-вече сутрин, преди да вземем душ. За целта не са необходими никакви допълнителни козметични средства. Чрез сухият четков масаж отстраняваме мъртвите клетки по кожата и я правим по-мека след като извършим няколко сеанса. Разтриването с четка действа директно на мастните депа под кожата, също така помага да се изхвърлят вредните вещества от организма.

Освен това помага за намаляване на теглото, като драстично намалява целулита. Може да си закупите отвсякъде четка с естествен косъм, която е необходима за масажа.

Четкането със суха четка по тялото дава енергия на кожата. Той може да се прави и по-често, като се избягват места с нараняване на кожата, както и с раздразнения по кожата. Движението при масажа трябва да е вертикален, по посока на сърцето. Натискът да е умерен, за да не предизвиква дразнене и зачервяване на кожата, а само леко порозовяване. Масажът започва от ходилата, като продължава само нагоре по цялата дължина на крака ни. След това се разтрива коремната област, само и единствено по посока на часовниковата стрелка. Следват ръцете от посока от дланите нагоре и с вертикални движения се стига до раменете. След като приключите с масажа, добре е да се вземе душ, за да се отстранят мъртвите клетки.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.