Дали имате слънчев удар? Познавате по тези признаци

https://zdravno.net/bolesti/dali-imate-slanchev-udar-poznavate-po-tezi-priznaci/137045 Zdravno.net
Дали имате слънчев удар? Познавате по тези признаци

Лято е, горещо и задушно

Продължителното стоене на слънчева светлина може да ни докара слънчев удар. При това състояние тялото ни прегрява, благодарение на директната слънчева светлина и се пренасищаме с топлина.

В резултат не може да се охладим. Случи ли се това, изпотяването и кръвоносната система започват да функционират по-зле.

Кръвоносните съдове се разширяват и кръвта започва да се „застоява в главата“.

Човек, получил слънчев удар, изпитва неприятни симптоми при повишаване на температурата.Основният симптом при слънчев удар е общата слабост и човек се чувства толкова зле, че не може да стане от леглото.

При това състояние човек  развива силно главоболие, мислите му са объркани.Цял ден не успява да се „събере“. Друг неприятен симптом е  гаденето.Човек може да повръща цял ден, да отказва да се храни и да няма апетит.

Ускореният пулс е другият признак при слънчев удар. Дори ако стоите неподвижно, пулсът може да е ускорен. Когато изпаднете в това състояние, може да ви се разширят зениците. И те могат да останат такива дори до края на състоянието.

Силното чувство на отпадналост може да доведе и до мускулни болки.Мускулите се схващат и болят, болният дори отказва да ходи.

Друг признак при топлиния удар е загубата на координацията на движенията.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.