Диетолозите категорични: Свинската мас е полезна за тялото!

https://zdravno.net/bolesti/dietolozite-kategorichni-svinskata-mas-e-polezna-za-tyaloto/118850 Zdravno.net
Диетолозите категорични: Свинската мас е полезна за тялото!

Дълго време се отричаха ползите от свинската мас

Но вече спецовете са категорични, че тя носи много повече ползи за тялото ни, отколкото вреди.

Причината е, че се усвоява по-добре от организма и носи много ползи, дори повече от месото.

Съдържа мазнини, които изграждат клетките, участва в образуването на много хормони, както и в обмяната на веществата.

Още важни и ценни мазнини се откриват в свинската мас.Биологичната активност на маста е в пъти по –висока от тази в маслото, както и в говеждата мазнина.

Любопитното е, че след загряване полезните качества на свинската мас се увеличават.Поради това експертите препоръчват продуктите да се пържат именно в свинската мас.

Колкото и да е изненадващо, този продукт помага да намалим килограмите. Заради съдържанието в нея на ненаситени мастни киселини, както и мастноразтворими витамини. Те помагат да се прочисти тялото от токсини, както и от излишните мазнини.

Продуктът съдържа и витамини, чиято роля е да балансира полезните вещества в тялото ни.

Спецовете са установили, че свинската мас подобрява работата на бъбреците.Подобрява работата на дихателните органи, грижи се и за профилактиката при ракови болести.

Категорично е установено, че свинската мас подобрява паметта. Освен това се грижи за здравето на сърдечно-съдовата система.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.