Дланите показват имате ли проблеми с черния дроб

https://zdravno.net/bolesti/dlanite-pokazvat-imate-li-problemi-s-cherniya-drob/124794 Zdravno.net
Дланите показват имате ли проблеми с черния дроб

Черният дроб е изключително важен орган

В него се извършват над 500 функции, важни за целия организъм. Боледува ли този орган, цялото тяло боледува. Затова здравето на черния дроб е изключително важно.

Признаците за мастно чернодробно заболяване може да откриете, като се вгледате в дланите си.

Стеатоза се нарича затлъстяване на черния дроб.Болестта се провокира от прекомерно натрупване на мазнини в тялото.Но ранното откриване на заболяването може да се направи, като се вгледате в ръцете си.

Ако дланите ви са зачервени, имате бледи нокти, особено на палеца и показалеца, пръстите ви се подуват и увеличават размера си, това са все тревожни сигнали. Заедно с това, ако се почувствате уморени, губите апетит, слабеете и ви се гади, това също са сигнали, че черния ви дроб боледува.

Спецовете предупреждават, че ако болестта не се лекува, може да рецидивира и да доведе до цироза.Ако се уморявате бързо, кожата ви жълтее, отслабвате и се появяват странни синини, тогава непременно отидете на лекар.

Подуването на глезените, сърбежът по кожата, гаденето и поява на кръвоносни съдове по тялото също алармират за проблеми с черния дроб.

Болестта се получава и при прекомерна употреба на алкохол или при наднормено тегло. Затлъстяването, както и прекаран вирусен хепатит, може да доведе до заболяване на черния дроб и цироза.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.