Доц. Ангел Кънчев алармира: Тази есен ни атакува ковидварианта „Флирт“

https://zdravno.net/bolesti/doc-angel-kanchev-alarmira-tazi-esen-ni-atakuva-kovidvarianta-flirt/144136 Zdravno.net
Доц. Ангел Кънчев алармира: Тази есен ни атакува ковидварианта „Флирт“

Летните вируси отшумяват и не са така активни

Но в цяла Европа Ковид се завръща и тази година отново доминира и в България, предупреждава доц. Ангел Кънчев.По думите на главния държавен здравен  инспектор голяма част от болните, които посещават личния лекар, са болни с коронавирус.

Последният вариант на Ковид, който в момента циркулира е „флирт“.Характеристиките на този вариант на Ковид са, че се предава лесно, но не протича тежко.

Въпреки че официалната статистика не отчита бум на болестта, все пак има „скрита заболеваемост“ ,отчитат лекарите. Причината е, че повече хора .предпочитат да се самолекуват в къщи, правят се само домашни тестове, заразените не се изследват в лаборатория.

Очаква се пикът на следващата вълна да настъпи след няколко месеца. Джипитата също предупреждават, че случаите на Ковид се увеличават, като това в момента е основната инфекция.

 Заболяването протича от 3 до 5 дни, но оплакванията са тежки.Започва внезапно като грип, болките са най-често в гърлото и силни, силно е и главоболието, човек се чувства отпаднал и разбит.Чувството на безсилие и отпадналост продължава още 4-5 дни.

Коварното е, че вариантите на коронавируса не протичат драстично и са за кратко, но усложненията може да са много сериозни.Ковид може да отключи тежки заболявания на щитовидната жлеза, сърдечни проблеми, диабет и др., алармират лекарите.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.