Доц. Ангел Кунчев: Пред прага сме на грипна епидемия!(Подробности)

https://zdravno.net/bolesti/doc-angel-kunchev-pred-praga-sme-na-gripna-epidemiyapodrobnosti/125111 Zdravno.net
Доц. Ангел Кунчев: Пред прага сме на грипна епидемия!(Подробности)

Доц. Ангел Кунчев заяви, че може да ни застигне морбили, която идва от съседна Румъния

Това заяви главният държавен инспектор пред Нова телевизия.По думите му може да има разпространение, но локално на морбили, позната още като дребна шарка. Това е остра инфекциозна болест, която протича с кожен обрив, инфекция на горните дихателни пътища и понякога има и усложнения.

Той обаче бие тревога, че сме на прага на грипна вълна. И до една-две седмици може да ни залее епидемията. Доц. Кунчев уточни, че Ковид заразата вече свърши и другите вируси вече възстановиха предишните си нива, характерни за периода.

Доц. Кунчев алармира, че в много райони грипът набира скорост и до десетина дни може да бъде обявена грипната пандемия.

„Все още обаче Ковид циркулира. В болницата се лекуват между 300-350 човека, като около 35 на сто имат нужда от интензивно лечение. Но ситуацията е коренно различна от тази преди две години. Въпреки това очакваме усложнения от грип“, заяви експертът.

При този грип водещите не са кашлицата и хремата, а влошаване на общото състояние.Удря ни силно главоболия, както и температура.

Доц. Кунчев препоръчва да се носят маски, особено в здравните заведения, където има повече болни хора.

„При грипа може да посочите точния час, при който той ви поваля. Тези симптоми също са налице. Ако не, тогава може да мислите за ковид“, заяви доц. Кунчев.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.