Доц. Кунчев обяви: Кога настъпва грипа и какво се случва с Ковид-19

https://zdravno.net/bolesti/doc-kunchev-obyavi-koga-nastapva-gripa-i-kakvo-se-sluchva-s-kovid-19/142349 Zdravno.net
Доц. Кунчев обяви: Кога настъпва грипа и какво се случва с Ковид-19

Коронавирусната инфекция вече е като обикновена инфекция

Това обяви доц. Ангел Кунчев за опасния в доскорошното минало Ковид-19, който отне много човешки живота.

По думите на главния държавен инспектор заразата с вируса не моди до спешна медицинска помощ. Това означава, че той  е привикнал с човека и  не е патогенен. А е един от многото респираторни вируси и опасност няма за здравето и живота на хората.

През това лято нямаше сериозни проблеми нито при децата, нито при възрастните хора. Единствено повече проблеми може да има при хора с отслабен имунитет.

Повишаването на температурите може да промени картината на заболяването, обясни експертът.

По отношение на западнонилската треска той посочи, че откритите площи трябва да се третират, а на прозорците да се поставят мрежи против комарите, които пренасят заразата.

Доц. Кунчев уточни, че симптомите са същите, както при другите вируси. При нея се появява обрив на третия ден. Здравните власти се са справили успешно с коклюша и с морбили.

По думите на доц. Кунчев грипът се очаква да настъпи в края на годината и началото на следващата. В края на годината експертите очаква и повишаване на случаите на хепатит А, който засяга най-вече младежите.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.