Доказано! Тази храна ни пази от излишните килограми

https://zdravno.net/bolesti/dokazano-tazi-hrana-ni-pazi-ot-izlishnite-kilogrami/128749 Zdravno.net
Доказано! Тази храна ни пази от излишните килограми

Всеки иска да изглежда строен и да няма излишни килограми

Затлъстяването е проблем, но една храна ни пази от наднормено тегло. Японски учени са установили, че консумацията само на сто и петдесет грама ориз ни предпазва от затлъстяване и излишно тегло.

Те провели експеримент, в който участвали доброволци от сто тридесет и шест страни.

В държавите, където хората консумирали по 150 грама дневно ориз били по-стройни от останалите хора в другите държави. Ако десет пъти се намалявала консумацията на ориз хората затлъстявали и имали наднормено тегло.

На базата на експеримента спецовете открили, че връзката на консумацията на ориз  и наднорменото тегло се запазило и в случаите, когато били отчетени и други фактори от здравни и социално-икономически показатели.

Експертите предполагат, че наличието на целулоза в ориза засилва чувството ни за ситост и ни пази от прекомерната употреба на храна.

Този хранителен продукт притежава и ниско съдържание мазнини в себе си, а и кръвната захар не се увеличава много след неговата консумация, което е още едно от предимствата на ориза.

Но спецовете все пак предупреждават да не се прекалява с консумацията но ориза. Понеже води до проблем с метаболизма, както и с риска от диабет.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.