Две неща могат да „убият“ панкреаса!

https://zdravno.net/bolesti/dve-neshta-mogat-da-ubiyat-pankreasa/52183 Zdravno.net
Две неща могат да „убият“ панкреаса!

Панкреасът е важен орган за тялото ни

Неговата роля е да произвежда ензими, с чиято помощ се разгражда приетата храна. И тя да послужи като „горивен материал“ за клетките.

Дори да се чувстваме свежи и работоспособни, панкреасът ни пак може да не функционира на сто процента. Усещаме, че имаме проблем с него едва тогава, когато той вече сериозно боледува.

Той дава симптоми, че боледува едва тогава, когато вече не успява да секретира ензимите, които са необходими за разграждане на храната ни.

Едва след това болните започват да усещат болки в корема, подуване на корема, както и промяна в изпражненията.

Алкохолът е най-големият враг на панкреаса. Никотинът също. Комбинацията на пиене на спиртни напитки, заедно с тютюнопушене са може би „най-големите убийци“ на панкреаса, предупреждават експертите.

Другият „убиец“ на панкреаса са мазните храни. Комбинацията на прием на алкохол, заедно с мазни храни е смъртоносна за този орган.

Когато се съчетаят именно мазни и пържени храни с високоградусни питиета, тогава панкреаса може да бъде унищожен, да не работи и да не изпълнява функциите си.

Другият признак са също „разхлабените изпражнения“ или познатата ни диария. При всички тези симптоми веднага трябва да потърсим мнението на специалист, за да започнем лечение.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.