Ето ги най-очевидните симптоми за паразити в тялото

https://zdravno.net/bolesti/eto-gi-nay-ochevidnite-simptomi-za-paraziti-v-tyaloto/54143 Zdravno.net
Ето ги най-очевидните симптоми за паразити в тялото

При наличие на паразити в тялото има очевидни признаци

За това алармират специалистите. По думите им това са силните болки в корема.Ако състоянието се усложни, тогава болката става силна, дори непоносима и се налага постъпване в болница.

Болката често може да е съпроводена с гадене и дори с повръщане.Друг сериозен симптом може да е сърбеж, който най-често се усилва през нощта. Защото това е времето, когато паразитите в нашето тяло снасят яйцата си около ануса или в края на дебелото черво.

При наличие на паразити в тялото ни има още няколко признака, по които можем да ги познаем. Такива са завишената температура,кашлица и задух, също така изпитване на слабост  и губене на тегло, без да има някаква видима причина за това състояние.

Но ако имате подозрения, че имате хелминти в тялото си, трябва да си направите необходимите изследвания.

След като се установи, че ги има в нашето тяло, тогава трябва да вземете съответните лекарства. В света съществуват над 250 паразити, които ги има в нашето тяло, като в Българя техния брой е 30, които са най-широко разпространените.

Това са червеи, острици или глисти.Най-често заразата става през пролетта и началото на лятото, както през прехода от лятото към есента, когато има изобилие от плодове и зеленчуци.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.