Ето кои храни ни причиняват целулит! Избягвайте ги

https://zdravno.net/bolesti/eto-koi-hrani-ni-prichinyavat-celulit-izbyagvayte-gi/135266 Zdravno.net
Ето кои храни ни причиняват целулит! Избягвайте ги

Целулитът, кожата с вдлъбнатини, се появява по бедрата, седалището и коремът, е чест проблем

Генетиката, хормоналните фактори, както и някои храни влияят върху образуването му.

Едни от тези „виновници“ са преработените храни. Те съдържат в семе си много рафинирана захар, нездравословни храни и изкуствени добавки.

Чипсът, бисквитите, сладките неща съдържат само празни калории, но не и основни хранителни вещества, които поддържат здравето на кожата. Те повишават нивата на кръвната захар, което предизвиква възпаление и разграждане на колагена, което води до образуване на целулита.

Солените храни, богати на сол може да причинят задържане на течности и оттам да предизвикат образуване на целулита.Редовната им консумация може да наруши баланса на течностите в организма  ида доведе до натрупване на токсини.

Пържените храни, като пържени картофи, пържено пили е други също могат да доведат до образуване на целулит. Те са богати на нездравословни мазнини, които  предизвикват възпаления и влошават кръвообращението. Също така влошават способността да се изхвърлят токсините от тялото и да се разградят правилно мазнините.

Храни, богати на рафинирани захари, като белия хляб, белия ориз и макароните също спомагат да се образува целулит. Понеже те не съдържат фибри и полезни вещества, както при пълнозърнестите храни. Те рязко повишават нивата на инсулина, възпаленията и натрупването на мазнини.

Източник: Марица, Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.