Ето коя вещ в дома ни е пълна с опасни микроби!

https://zdravno.net/bolesti/eto-koya-vesht-v-doma-ni-e-palna-s-opasni-mikrobi/110968 Zdravno.net
Ето коя вещ в дома ни е пълна с опасни микроби!

Прибирайки се в къщи мислим, че всичко там е безопасно

Но, за съжаление, в дома си не винаги всичко е чисто и безопасно.Има някои места и предмети, които не са толкова безопасни.

Според редица експерти има една вещ, която дори е по-опасна от тоалетната чиния и кошчето за боклуци.

Колкото и да е невероятно, това е гъбата, с която мием съдовете.Защото тази вещ е винаги мокра. Освен това в нея остават остатъци от храна, където се развиват болестотворни микроби.

Когато храната остава в пукнатините на гъбата, това дава възможност бактериите да се развиват много.Те се размножават на всеки двадесетина минути и заради това са много опасни.Затова трябва да се измива много внимателно.

Специално внимание трябва да се обърне и на дъските за рязане когато на тях се реже пилешко и друг вид месо. Те трябва да се почистват внимателно, защото също са развъдник на опасни бактерии и микроби.Най-вече опасността е за развитие на опасната салмонела.

Опасности крият плодовете и зеленчуците. Те трябва да се измиват много внимателно, защото може да не заразят с опасната чревна бактерия ешерихия коли.Тя може да ни причини доста болестотворни инфекции.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.