Грипът е на прага ни! Как да се предпазим от заразата

https://zdravno.net/bolesti/gripat-e-na-praga-ni-kak-da-se-predpazim-ot-zarazata/126016 Zdravno.net
Грипът е на прага ни! Как да се предпазим от заразата

Грипът чука на вратата ни, предупреждават докторите

По думите им в края на месеца се очаква пикът. Патологията е разнообразна. От на пръв поглед безобидни настинки, през грип тип „А“ до Ковид.Вирусите са много и разнообразни, съобщават лекарите.

Спецовете виждат като голям проблем, че повечето млади хора не се ваксинират срещу сезонните вируси. Причината е предубеденост и недостатъчно информация в тази посока.

Тъй като пикът на вируса се очаква в края на януари и през февруари, експертите съветват как да се предпазим.

Едно от условието е да не се събираме в големи групи, да страним от хора, които кашлят или кихат. Те препоръчват да се носят маски на места, където има повече хора, също така в болници, аптеки и други заведения.

Освен това, щом някой се чувства неразположен, да не ходи на гости или да не приема хора, за да не ги зарази.

Грипът започва внезапно, предупреждават хората в бели престилки.Добре сте, но в един момент имате болки в мускулите, в ставите, боли ви всичко. Вдигате висока температура, чувствате болка в гърлото, сухота,изтича ви обилен секрет от носа.

Това са симптоми от заразяване с грип, казват докторите.Те препоръчват да не се самолекуваме с антибиотици,  а да отидем на преглед при лекар, за да ни предпише съответната терапия.

Източник: Телеграф

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.