Грипът ни атакува с нов симптом-розово око!

https://zdravno.net/bolesti/gripat-ni-atakuva-s-nov-simptom-rozovo-oko/128540 Zdravno.net
Грипът ни атакува с нов симптом-розово око!

Много по-различен е грипът тази година

Всяка зима боледуваме от грип, но тази година вирусната инфекция ни атакува с нови симптоми.Усложненията са често срещани тази година, алармират лекарите. Те се проявяват с отит, синузит, бронхит, пневмония.

Първият симптом е зачервено и силно болезнено гърло.Болка и сухота, това са оплакванията на хората, пипнали грипа, което не се е проявявало през миналата година.

Другите класически симптоми са втрисане, висока температура от 39-40 градуса, липса на енергия, отпуснатост, бледа кожа, болки в ставите и мускулите.

Конюнктивитът е вторият симптом на грипа тази година, по-известен като „розово око“. Външната обвивка на окото се зачервява и очите стават червени.

Подутите и зачервени очи не се наблюдават при други грипни инфекции от миналите години. Конюнктивитът няма вирусен или бактериален характер, а е токсикоалергична реакция спрямо грипната инфекция. В момента ни атакуват едновременно грип и Ковид.

При грипът не започваме с кашлица, а с високата температура.Кашлицата се появява след третия или четвъртия ден, като тя  е суха и дразнеща.След това започва да се кърти. При коронавирусната инфекция започва с температура, хрема, болки в гърлото и кашлица, която е дразнеща.

Източник: Ретро

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.