Хората от коя кръвна група са „магнит“ за комарите?

https://zdravno.net/bolesti/horata-ot-koya-kravna-grupa-sa-magnit-za-komarite/135493 Zdravno.net
Хората от коя кръвна група са „магнит“ за комарите?

В сезонът на комарите сме

Тези насекоми не само причиняват неприятни ухапвания и сърбеж, но и са преносители на различни и опасни болести.

Има хора, които са като „магнит“ за комарите, докато други те почти не ги докосват.Тези щастливци не са интересни за жилещата напаст.

Както се знае, само женските комари хапят хора и животни. Те могат да оцелеят и без да го правят, но кръвта им е необходима, за да завършат репродуктивния

си цикъл.Комарите усещат увеличаване на нивото на въглеродния диоксид и  се насочват там, където той се отделя в повече, където са и потенциалните им жертви.Телесната ни миризма също привлича комарите.

Колкото повече бактерии имаме по кожата, толкова сме по-безинтересни за жилещата напаст.По-високата телесна температура по тялото и изпаренията също са показна за вечеря за комарите.

Кръвната група също участва в предпочитанията им. Според редица изследвания хора с кръвна група В са най-малко склонни да бъдат ухапани от комари.

Комарите харесват най-много хора с О-ва кръвна група, следвана от А.И така най-предпочитана за летящите насекоми е хора с кръвна група О.

Но редица експерименти показват, че влияние за желанието им да смучат кръв оказва миризмата на кожата, както и нейната микробиота. И не на последно място е установено, че комарите са по-склонни да хапят жените, отколкото мъжете.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.