Имате ли тези признаци? Те може да алармират за рак

https://zdravno.net/bolesti/imate-li-tezi-priznaci-te-mozhe-da-alarmirat-za-rak/127831 Zdravno.net
Имате ли тези признаци? Те може да алармират за рак

Има различни видове рак

Някои онкологични болести протичат без видими признаци, докато при други те се наблюдават късно. Добре е да обръщаме внимание на признаци, които ни се струват маловажни.

Един от тях се проявява по време на хранене. Според британски учени, изследващи симптомите на рак, най-честите признаци са следните.

Такива са постоянната умора,наддаване или загуба на тегло, бучки под кожата, също така упорита кашлица. Други признаци са още промяна в работата на червата, както и на пикочния мехур.

Друг симптом, който често се пренебрегва от хората, е трудното преглъщане при хранене.

Ако това продължава твърде дълго, определено трябва да се консултирате с доктор, за да разберете дали имате онкологично заболяване. Друг показател, че евентуално имате рак е да усещате ситост, дори когато не сте хапвали.

Някои специалисти предупреждават, че промяната във функцията на тялото като внезапен запек или диария също алармира за наличие на рак.

Тялото може да сигнализира за раково заболяване и при затруднено уриниране или ако не успявате напълно да се изходите по голяма нужда. При наличие на всички тези признаци добре е да направите консултация с експерт.

Източник: Ретро

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.