Избягвайте тези храни! Докарват ни главоболие

https://zdravno.net/bolesti/izbyagvayte-tezi-hrani-dokarvat-ni-glavobolie/52011 Zdravno.net
Избягвайте тези храни! Докарват ни главоболие

Хапването на определени храни може да ни причинят болки в главата

Според спецовете десет на сто от населението по света страда от главоболие.Има храни, към които трябва да сме много внимателни. В противен случай това може да ни причини болки в главата или да засили признаците на мигрена.

Такива са кофеиновите напитки. Това са приема на кафе, чай, кола. Тези напитки ни причиняват главоболие, ако се консумират в големи количества. Но ако рязко намалите консумацията им, тогава ефекта е абсолютно същия, твърдят експертите.

Синьото сирене, сирене бри, както и други ексцентрични сирена, може да ни докарат болки. Такова действие има върху главата ни също маслините, киселото зеле, ако прекаляваме с тяхната консумация.

Причината за това е веществото в тях- тираминът. То има свойството да повиши кръвното ни налягане, както и да и разширява съдовете на мозъка.

Отключващ фактор върху мигрената оказват също алкохола, шампанското, както и уискито.Причината е, че в тези високоградусни питиета съдържат веществата танини, които предизвикват болките в главата.

Негативно влияние върху болката оказва също и шоколада. Той е богат не само на кофеин, но и на куп вещества, разширяващи кръвоносните съдове.

Може да ни докарат главоболие и храни, като колбаси, закуски, сосове, както и различните видове шунки.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.