Избягвайте тези три храни!Вдигат опасно кръвното налягане

https://zdravno.net/bolesti/izbyagvayte-tezi-tri-hranivdigat-opasno-kravnoto-nalyagane/112952 Zdravno.net
Избягвайте тези три храни!Вдигат опасно кръвното налягане

Всеки знае колко е опасно високото кръвно налягане

Хипертонията води до различни усложнение и сърдечно-съдови болести. Не се ли лекува, кръвното налягане може да ни причини мозъчен, както и сърдечен удар.

Здравето на човека зависи от това какво консумираме.Спецовете са убедени, че има ястия, които завишават кръвното налягане. И това е месото. По думите им само петдесет грама на ден, при консумирането му всеки ден, може да предизвика хипертония.

Месото е важен източник за получаване на витамини и минерали, полезни вещества.Но преди всичко вредят беконът, шунката, както и колбасите, с които трябва да внимавате много и да ги консумирате предпазливо.

Ако редовно слагате на масата тези продукти, тогава има огромен шанс това да повиши нашето кръвно налягане със седемнадесет на сто.

Най-лошото е, ако редовно, по пет пъти на ден или повече слагате на масата от тези местни продукти.

Те обаче повишават кръвното налягане и може да причини допълнителни усложнения.Затова спецовете съветват да се храним балансирано. Не само да има в чинията меса, а да има и зеленчуци, както и различни плодове.

Само тогава може да гарантираме, че кръвното налягане няма да се повиши и ще се чувстваме добре, като се храним здравословно  и пълноценно.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.