Изпитан лек срещу напукани пети(Вълшебна смес-рецепта)

https://zdravno.net/bolesti/izpitan-lek-sreshtu-napukani-petivalshebna-smes-recepta/53209 Zdravno.net
Изпитан лек срещу напукани пети(Вълшебна смес-рецепта)

Напуканите пети ни създават не само неудобство, а често и болка

Този проблем ни затруднява, особено през лятото, когато ходим с отворени обувки.

Сухата кожа лесно се напуква. Причината за това може да са неудобни обувки, както и заради ходенето.Но не е задължително да ходите при специалист, за да давате куп пари. С един изпитан лек може да се излекувате и в дома си.

Достатъчно е да си направите тази вълшебна смес. За целта ни е необходимо единствено обикновената сода бикарбонат и шише прясно мляко.

Какво е необходимо за рецептата?

Първо трябва да загреем млякото до температура, която може да го изтърпим. След това го изсипваме в по-голям съд, в който удобно да поставим краката си. Накисваме ги за пет шест минути и след това изсипваме пакетчето със сода за хляб. Разбъркваме млякото и содата, като леко движим краката си, за да не изплиска течността.

При извършването на тази процедура трябва да обърнем внимание на частите на краката, където кожата е по-груба и твърда. Използваме и ръцете си, като леко масажираме зоните, където има проблеми с напуканите пети.

След като извършим масажа, оставяме краката си в отварата още пет минути. След това изплакваме краката много добре с топличка вода.

За да има ефект, добре е да повтаряме тази процедура веднъж на седмицата.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.