Как да познаете, че събирате течности?

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-poznaete-che-sabirate-technosti/110904 Zdravno.net
Как да познаете, че събирате течности?

Подозирате, че събирате течности, но не разпознавате признаците

Задържането на течности има медицинско название и е познато като едема. То може да е патологично или не, като причината е твърде много трупане на излишни течности в организма.

Когато е във връзка с определена патология е свързано с проблеми в кръвообращението, застойна сърдечна недостатъчност или нарушения във функциите на черния дроб или бъбреците.Когато не се приписва на определена патология задържането на течностите може да се дължи на разширяване на вените, когато температурите се завишат.

Един от признаците е оттичането на долните крайници.Те реагират първо при тази ситуация, затова да се следи състоянието на краката, както и на ходилата.

Усещате ли умора или тежест в тях, значи е нарушен приноса на течностите в тялото ни.

При едема се подуват и глезените.От сутринта до лягането ви те стават все по-подути.

Другият симптом е крампи в краката.Ако обърнете по-голямо значение, ако те са се подули, въпреки че не се забелязва от някои хора.Честата поява на крампи, както и усещане за слабост това разкрива задържане на течности в органите.Коремът също е засегнат при задържане на течности. Някои смятат, че трупат килограми, но те всъщност се подуват.

Лицето също може да се подуе заради задържане на течностите.Това най-често се случва при скулите и клепачите, които променят размера си.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.