Как да познаете множествената склероза в ранен етап?

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-poznaete-mnozhestvenata-skleroza-v-ranen-etap/53063 Zdravno.net
Как да познаете множествената склероза в ранен етап?

Множествената склероза е опасна болест

Но има начини да се познае болестта още в ранните стадии. Дори да откриете един от тези симптоми, непременно потърсете компетентна консултация, съветват експертите.

Един от първите признаци е дискомфорта на крайниците. Те може да изтръпват, което  е доста тревожен сигнал. Освен това е добре да не се пренебрегват спазмите по мускулите, както и различните проблеми със зрението. Това обаче може да се препише и на други причини, поради което зрението ви да се влошава.

Друг характерен признак е, ако необичайно ви „припарва“ по езика.Други лекари наблягат на следните симптоми. И те са чести световъртежи, ако губите равновесие, а също и да изпитвате хронична умора.

Сигнал, че вероятно страдате от множествена склероза, е трудното запаметяване дори на елементарни неща, както и проблеми с концентрацията. Ако тези ежедневни неща, с които сте се справяли с лекота изведнъж ви станат трудни, това може да алармира за ранни фази на множествената склероза. Също за това сигнализира депресията, в която изпадате често, както и в крайни промени на настроението, също и ако често сте подложени на големи дози тревожност.

Проблеми с червата и пикочния мехур също може да алармират за болестта.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.