Как да различим настинката от пневмония?

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-razlichim-nastinkata-ot-pnevmoniya/52602 Zdravno.net
Как да различим настинката от пневмония?

Настинката често се бърка с по-сериозно заболяване

Всеки един от нас, поне веднъж в годината, се сблъсква с настинката.Докато при някои от нас тя преминава доста бързо, при други болестта рецивидира и преминава доста трудно.Доста често обикновената настинка може да премине в по-сериозна фаза, а именно пневмония.

Има признаци, по които да разберем дали болестта става доста по-сериозна. В този случай обикновената настинка може да се развие в пневмония. Един от симптомите е появата на болка, както и стягане в областта на гърдите. Това причинява възпаление и поради това се получава такава болка. Тя се увеличава, дори само като поемете по-дълбоко въздух и често се появява кашлица.

Недостигът на въздух след тренировките не е причина за силното безпокойство. Но появи ли се тази кашлица в покой, това може да означава вероятност от пневмония.Има и други признаци, които алармират за болестта. Такива са замайване, задух, както и синкав оттенък на кожата на ръцете и на лицето. Ако страдате от пневномия, тогава температурата се покачва дори до 40 градуса и не намалява в продължение на дни. В такъв случай обикновените лекарства, които смъкват високата температура, не действат.

Продължителната кашлица също е тревожен сигнал, че може да страдате от пневмония. В началото тя може да е суха, но след време става мокра. А секретите имат кафеникав или зеленикав оттенък, защото в тях има следи от кръв или гной.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.