Как да се справите с уморените и зачервени очи?

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-se-spravite-s-umorenite-i-zacherveni-ochi/111707 Zdravno.net
Как да се справите с уморените и зачервени очи?

Ако искате да имате здрави очи, трябва да се погрижите добре за тях

При силно натоварване те се зачервяват, усещате пелена или гледате размазано. Щом по този начин чувствате вашите очи, наистина е време да положите повече грижи.В резултата очите се възпаляват и може да сълзят.

За да се спасите от уморените си очи, трябва да направите следното.Компютърът трябва да е поне на половин метър от вас и очите ви.Да се използват специални очила за компютъра.

Те намаляват напрежението в очите, спасяват ретината от увреждане.

Сухото око е не по-малко вредно. Климатиците може да го причинят. Спасението е да се използват овлажнители за очи, които да се слагат по няколко пъти на ден, както и  да мигате по-често.

Трябва да извършваме  и няколко упражнения за очите си, включващо гледане наблизо и недалеч, както и кръгови движения с очните ябълки.

За здравето на очите е важен здравият сън от осем часа. Хапването на подходящи храни, като боровинки, моркови, риба и други също се грижат очите ви да са в отлична форма.

Вечерно време е добре да се измива лицето, защото по него има прах и мръсотия.

Посещавайте специалист, за да се консултирате за здравето на очите си.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.