Как да я познаем? Или първите признаци на пневмонията

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-ya-poznaem-ili-parvite-priznaci-na-pnevmoniyata/119790 Zdravno.net
Как да я познаем? Или първите признаци на пневмонията

Познаваме, че имаме пневмония, когато възникне характерната кашлица

Но болестта може да бъде открита, преди още да стигнем до по-тежките признаци. Защото има признаци, по които се познава болестта още преди да се е развила напълно.

Ето кои са симптомите, които посочват и лекарите. Първият от тях е необяснимата слабост, която ни обзема. Тя се причинява от възпаление на белите дробове. Тази слабост не е свързана нито с традиционния начин на живот, физическо натоварване или друга причина, която би я активирала. При това болният човек може леко да снижи температурата.

Преди да настъпят тежките симптоми, човек може да изпита болка по цялото си тяло. Тя възниква, понеже възпалението на тъканите на белите дробове се увеличава по обем и допира съседните тъкани и органи. Болката в гърба от ляво или от дясната страна показва от коя страна се развива пневмонията. Ако болестта е двустранна, болката се усеща в гърба, мести се към корема, засяга ребрата и също така лопатките.

За това, че сме развили пневмония, може да говори и промяната на цвета на лицето. Кожата на лицето може да пребледнее или да получи жълтеникав оттенък. Този признак възниква, понеже се понижава белодробната активност. Това, от своя страна, е в резултат на лошата циркулация на кръвта, както и на недостатъчно количество кислород в белите дробове.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.