Как да запазим младостта си по-дълго време? Спазвайте тези безценни съвети

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-zapazim-mladostta-si-po-dalgo-vreme-spazvayte-tezi-bezcenni-saveti-2/144006 Zdravno.net
Как да запазим младостта си по-дълго време? Спазвайте тези безценни съвети

Всеки може да доживее до дълбоки старини, въпросът е как остарява и в какво здраве остава

Важно  е да поддържате добро здраве, ясен ум и добър външен вид.

Начинът на живот влияе на бързото остаряване. Лошите навици, постоянния стрес и неправилното хранене ни състаряват.

Здравословният начин на живот, правилното хранене, почивката,редовната физическа активност помагат да се запази младостта ни. Гените, получени от родителите ни, влияят върху това как остаряваме.

Генетичният код определя функционирането на тялото ни.Неследствената предразположеност към определени заболявания също влияят на продължителността на живота.

Имунитетът пази тялото ни от различни инфекции, болести, онкологични патологии, както и да поддържа тялото ни през целия ни живот. Укрепването на живота също ни пази от преждевременно стареене и запазва активността ни. Имунната система ни пази не само от различни инфекции, но и помага за възстановяване и регенерация.

Вътрешният ни свят също влияе върху продължителното запазване на младостта. Положителният поглед, самоувереността и липсата на стрес забавят стареенето и подобряват качеството ни на живот. Оптимистите остават активни по-дълго време и са по-малко податливи на хронични болести.

Физическата възраст е просто число, но поемането на отговорността за живота ни, хобитата и творчеството са източник на енергия и вдъхновение. Това помага за удължаването на младостта и подобрява качеството на живота. А здравето  е най-голямата ценност.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.