Как се появява епилепсията?Какви са признаците

https://zdravno.net/bolesti/kak-se-poyavyava-epilepsiyatakakvi-sa-priznacite/113174 Zdravno.net
Как се появява епилепсията?Какви са признаците

Хронично и незаразно заболяване на мозъка е епилепсията

Болестта засяга около петдесет милиона хора по света. Това я изстрелва на челно място сред неврологичните заболявания. Епилепсията поразява на всякаква възраст.

Една от причините за възникване на болестта може да е повишената температура при ваксинация. В такъв случай това състояние може да отключи вече съществуващ проблем.

Но ако поставим нещата на една плоскост риска от зарази с редица инфекциозни болести е значително по-висок при хора, които не са ваксинирани. И това превъзхожда тези, които може да отключат някои форми на епилепсия.

Най-честата причина да се разболеем от епилепсия е някакво увреждане на мозъчната тъкан. Другата причина може да е генетична.

Епилепсията е увреждане на мозъчната кора. В тази връзка може да протече и под формата на конвулсии. Но, от друга страна, не всички конвулсии са причинени от епилепсия.

Конвулсиите не са норма за протичане на болестта епилепсия. В такъв случай трябва да се изследва детето, за което се предполага, че има опасност то да е болно от епилепсия.Има форми на епилепсия, които не винаги водят до припадъци. Има случаи, при които детето може да се изследва за забавяне на развитието. Или пък епилепсия да не протича непременно с припадъци, а само с „временно замръзване“, предупреждават спецовете.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.