Какво опасна болест ни причиняват надрасканите тигани?

https://zdravno.net/bolesti/kakvo-opasna-bolest-ni-prichinyavat-nadraskanite-tigani/116865 Zdravno.net
Какво опасна болест ни причиняват надрасканите тигани?

Не бива да готвим в надраскани тигани

Готвенето в износени и надраскани тигани застрашават здравето ни. Те дори може да ни причинят опасния и смъртоносен рак.За това алармират специалистите.

Пукнатини, вдлъбнатини или надраскани дъна на незалепващи или керамични тигани и съдове отделят големи количества микропластмаса в готвената храна в тях.

Тези малки, но неразградими частици навлизат в тялото ни и остават там дълго време. Микропластмасата е ендокринен разрушител. Тя причинява дисбаланс на хормоните, може да причини дори безплодие, но най-голямата опасност е, че може да причини опасния рак на черния дроб.

Спецовете призовават да не се готви в съдове и тигани с незалепващо дъно. Или да се използват стара, износени и надраскани съдове и тигани. Защото последните сериозно може да навредят на здравето ни, както и да ни причинят опасни заболявания.

Експертите съветват да се сбогуваме и с алуминиевите съдове. Те са леки, здрави и качествено произвеждат топлина.Но този материал отделя вредни вещества при готвене  и може да причини болести като Алцхаймер, както и Паркинсон.Безопасната алтернатива е огнеупорни съдове за храна.Запазват храната дълго време топла, не отделям миризми, нито вредни вещества.Издръжливи при експлоатация, имунизирани срещу токсини и вредни вещества, не се надраскват са съдовете от неръждаема стомана. Чугунените съдове също са издръжливи  и трайни, ни отделят токсични вещества при готвене.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.