Какво се случва със здравето, ако хапвате киселец?

https://zdravno.net/bolesti/kakvo-se-sluchva-sas-zdraveto-ako-hapvate-kiselec/109693 Zdravno.net
Какво се случва със здравето, ако хапвате киселец?

Киселецът се използва широко в нашата кухня

Той намира приложение в супи, ястия и като подправка. Но има и куп полезни качества, далеч надхвърлящи кулинарните му.

Той е бил използван и в народната медицина, но с него не бива да се прекалява. Зеленчукът съдържа оксалова киселина, която му придава кисел вкус и в малка степен го прави малко отровен.Но ако се хапва в умерени количества е напълно безвреден.

 Киселецът в прясно състояние  е богат на много витамини, както и на изключително важни минерали като магнезий, калций, калий и други.

Заради богатото съдържание на калий, киселеца намалява напрежението в кръвоносната система, отпуска артерии  и вени. Отлично се справя с хипертонията.

Киселецът е богат на фибри, които подобряват здравето на стомаха и червата. Справя се чудесно с диария,запек, както и с газовете в стомаха.

Зеленчукът съдържа витамин А, който действа за подобряване на зрението. Той защитава ретината от свободните радикали, като подобрява остротата на зрението.

Другата полза от растението е подобряване на общото здраве. Високите му нива на желязо увеличава червените кръвни телца и бори анемията.

Киселецът премахва токсините от тялото и стимулира отделянето на урина. По този начин защитава бъбреците. Но зеленчука не трябва да се приема от хора с камъни в бъбреците.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.