Кога абсолютно здрав човек получава инфаркт?

https://zdravno.net/bolesti/koga-absolyutno-zdrav-chovek-poluchava-infarkt/111874 Zdravno.net
Кога абсолютно здрав човек получава инфаркт?

Има случаи, когато напълно здрав човек получава инфаркт

В голям процент от случаите това се случва при хора, страдащи от  аритмии в камерите на сърцето.В резултат на това сърцето се свива многократно и миокарда полудява, като накрая органът спира да функционира.

По думите на експертите спортът може да предизвика внезапен сърдечен арест.Най-често сърдечни удари получават хора със сърдечни проблеми. Също така тези, преживели инфаркт и други болести на сърцето.Но понякога сърдечен удар застига и  напълно здрави хора.

На риск от инфаркт са изложени хора, страдащи от диабет. Болни от артериална хипертония, с дебела сърдечна страна, както и тези с висок холестерол. Освен това от инфаркт са застрашени хора с наднормено тегло, както и пушачите.

От сърдечен удар може да са покосени и хора със специфична тахикардия, която може да се улови само и единствено с изследвания.Но извън атаките тези хора може да се чувстват абсолютно здрави и в кондиция.

Спецовете предупреждават, че мъжете умират от внезапен сърдечен удар по-често от жените.

Но все пак има редица симптоми, които предупреждават, че имате проблеми със сърцето. Такива са световъртеж, внезапно припадане, както и ако рязко ви спада кръвното. При всички тези признаци трябва да потърсите веднага компетентна лекарска помощ.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.