Кога сушито е калорийна бомба и вреди на здравето?

https://zdravno.net/bolesti/koga-sushito-e-kaloriyna-bomba-i-vredi-na-zdraveto/137206 Zdravno.net
Кога сушито е калорийна бомба и вреди на здравето?

Японската кухня  е известна със сушито и рулцата от червена риба

За разлика от японската версия, тези храни може да доведат до затлъстяване и не са диетични, смятат диетолозите. Ето в кои от случаите!

Класическият японски вариант на рулцата са от червена риба, ориз и  водорасли и са наистина полезни за организма и здравето.Защото са богати на омега 3-мастни киселини, много витамини, минерали и йод.

Но съвременните варианти са дори опасни за здравето, твърдят експертите. И обясняват защо е така. По думите им те са пържени и така съдържат много вредни мазнини и калории,  и вещества, ускоряващи стареенето.

В съвременният вариант има много ориз, който не се смята за диетична храна, малко риба, много сирене и то мазно.Комбинацията трудно се преработва от нашия храносмилателен тракт  и води до натрупване на мазнини, категорични са диетолозите.

В тази връзка така направени съвременни рулца, комбинирани със сос, по калоричност се равняват на торта, пица и шоколад, предупреждават експертите.

Но ако е изпълнен истинския японски вариант, рулцата са полезни, защото съдържат повече риба, богата на протеини и витамин Д.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.