Кои симптоми алармират за сериозно заболяване на черния дроб?

https://zdravno.net/bolesti/koi-simptomi-alarmirat-za-seriozno-zabolyavane-na-cherniya-drob/51961 Zdravno.net
Кои симптоми алармират за сериозно заболяване на черния дроб?

Няма никакво съмнение колко важен орган е  черния дроб

Той често страда без видими симптоми. Но има няколко признака, при които незабавно трябва да потърсите компетентна лекарска помощ.

Всяко едно чернодробно заболяване зависи от стадия на болестта, както и от това колко тежка е диагнозата.

Признаци за болен черен дроб са жълтеница, тъмна урина, както и бледи изпражнения. За проблеми с черния дроб алармират още подуване на корема, както и на долните крайници, също така уголемен далак.

Но има още няколко признака, които не са толкова тежки. Все пак, ако имате тези симптоми, добре е да се обърнете към специалист и да се изследвате. Такива сигнали са сърбеж, гадене, повръщане, както силна умора, също и промени в апетита.

Но няма съмнение, че този орган е изключително издръжлив. Дори след много големи поразии, той може да се възстанови много добре.

Но все пак има предел дори и в регенерацията му. Възстановяването на черния дроб зависи много от това колко хронично и упорито е било повреждането.Чернодробното заболяване прогресира, ако има остри мастни натрупвания. Тогава може да се получи фиброза или прогресивна цироза. И колкото се повече се забавя лечението, толкова повече се усложнява заболяването на черния дроб.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.