Колкото и да е невероятно: Студът и дъждът ни правят по-здрави!

https://zdravno.net/bolesti/kolkoto-i-da-e-neveroyatno-studat-i-dazhdat-ni-pravyat-po-zdravi/144965 Zdravno.net
Колкото и да е невероятно: Студът и дъждът ни правят по-здрави!

Напук на твърденията лошото време, особено ако вали и е студено, действа добре на здравето ни

Според мнението на експертите излизането навън при лошо време и то ако вали, е полезно за здравето и за имунитета ни.

Ходенето под дъжда е полезно за здравето поради по-доброто качество на въздуха. Защото замърсяванията се отстраняват по естествен път.

Дъждът може да ни предпази от прегряване при физически упражнения, така че може да тренирате по-бързо и по-дълго време.

Според японски учени бягането под дъжда увеличават енергийните нужди на тялото ни. Когато е студено и влажно, при физически усилия се изгарят повече калории и мазнини, особено ако се правят същите упражнения при топло и сухо време.

Петрихорът е аромата, който се получава при дъжд върху суха  почва.Той е много интензивен след сух и топъл период.

Приятният аромат се дължи на комбинация от химикали, отделяни от добрите бактерии, които живеят в почвата, както и маслата, които отделят растенията.Освен това след гръмотевична буря се отделя озон.

Дъждът отмива въздуха от микроби, мръсотия и вредни частици,заради което разходката е освежаваща и благоприятна на чист въздух.

Разходката в лошото време може да подобри и качеството на съня.Ако се излагаме, до четири часа, на лошото време може да се отдели и допамин, който отговаря за удоволствието и мотивацията, както и за движението.

Източник: Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.