Коя закуска вреди и коя е полезна за възрастните хора?

https://zdravno.net/bolesti/koya-zakuska-vredi-i-koya-e-polezna-za-vazrastnite-hora/120922 Zdravno.net
Коя закуска вреди и коя е полезна за възрастните хора?

Има закуска, която трябва да отбягват възрастните хора

Хапването, при първото ядене на деня, на пържени и пушени храни вреди не само на стомаха, ами и на цялостното здраве.Но вместо пържени яйца, здравословна закуска са бърканите яйца, съветват експертите.

Зърнената каша и варените яйца сутрин носят само ползи за здравето, категорични са експертите по храненето.

Те лесно се смилат от организма и дават енергия за цялото тяло.Освен това ново проучване сочи, че кокошите яйца може да се консумират от възрастните хора всеки ден.

По думите на японски учени хората в напреднала възраст трябва да ядат от 3 до 5 яйца всеки ден.Защото те са източник на протеини, на витамини и полезни мастни киселини. Кокошите продукти поддържат мускулната и костна структура. Те също така се грижат за здравето на сърцето.

Помагат на мозъчната функция, също така се грижат и за паметта. Яйцата са богати на вещества, които се борят и срещу деменцията.

Много хора си мислят, че консумацията на три до пет яйца на ден са много. Но по думите на японските лекари това количество е необходимо, за да си набавят хората в напреднала възраст необходимото количество протеини.

По думите им не трябва да се притесняваме от излишно тегло, ако ядем това количество яйца дневно.Освен това проучване, проведено в Япония разкрива, че хората не бива да се притесняват и за холестерола, при това количество яйца дневно  и дори по-голямо, ако нямат здравословни проблеми.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.