Лекарите: Тези закуски са вредни за възрастните хора

https://zdravno.net/bolesti/lekarite-tezi-zakuski-sa-vredni-za-vazrastnite-hora/122005 Zdravno.net
Лекарите: Тези закуски са вредни за възрастните хора

Има закуски, които вредят на хората в пенсионна възраст

По думите на докторите такива вредни храни сутрин са пържените яйца и пушените меса. Това вреди не само на стомаха, ами и на целия организъм на възрастните хора.

Тези храни не бива да се сервират за закуска на възрастните хора, защото стомашно-чревния им тракт не работи така пълноценно, както преди. Освен това  отделят ограничено количество секрети и ензими, заради напредване на възрастта.

Колбасите и изобщо тежките храни ще натоварят допълнително стомаха на възрастните хора. Най-подходящи за първото хранене са варените яйца, както и зърнените каши. Тези храни лесно се усвояват от организма и дават на тялото ни допълнително енергия.

Яйцата са богати на протеини и  на много полезни хранителни вещества. Поддържат мускулите, както и костната система. Освен това те са много полезни за здравето на сърцето.Кокошите продукти подобряват функцията на мозъка, също така се грижат за мозъка.

Освен това се грижат за стройната фигура. Мнозина си мислят, че консумацията на три или пет яйца не са допустимо количество, но това не е така. Японски учени са установили, че хапването на повече яйца не само че не вреди, ами носи и доста ползи за организма.

Защото са богати на протеини, също така на много полезни вещества.Те се грижат и за костите, също борят деменцията.

Източник: Ретро

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.