Любим плод завинаги ни спасява от подут стомах

https://zdravno.net/bolesti/lyubim-plod-zavinagi-ni-spasyava-ot-podut-stomah/122475 Zdravno.net
Любим плод завинаги ни спасява от подут стомах

Подуването на стомаха е най-малкото неприятно

То ни притеснява и ни кара да се чувстваме некомфортно.Диетолозите твърдят, че бананите са идеалната храна за закуска, в добавка подобряват работата на стомашно-чревния тракт.

Този любим южен плод съдържа прости и сложни ферментирали захари, които намаляват храносмилателния дискомфорт и газовете при хора с доста чувствителен стомах.

Бананите са богати и на диетични фибри. Същите поддържат нормалното движение на червата  и предотвратяват запека, което води от друга страна до подуване на стомаха.

Любимият ни южен плод съдържа й калий, който помага да не се образуват газове в стомаха ни.Този минерал помага да се регулира нивата на натрий в тялото, което помага да се намали задържането на течности в тялото, както и подуването.

Витамин В6, който се съдържа в тези плодове, се грижи за цялостното здраве на храносмилателните органи.Този витамин, освен това, се грижи за нормалната функция на мозъчната дейност и производството на червените кръвни клетки.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.