Може бързо да се отървете от мазолите!Много е лесно

https://zdravno.net/bolesti/mozhe-barzo-da-se-otarvete-ot-mazolitemnogo-e-lesno/116383 Zdravno.net
Може бързо да се отървете от мазолите!Много е лесно

Мазолите са неприятни и болезнени

Те се получават при прекомерно триене и натиск по стъпалата. Най-често те се появяват по петите, както и по пръстите на краката.

Мазолите може да са меки, като преминават за няколко дни и твърди, които ни тормозят по-дълго време.Защото те са твърда кожа, която не е успяла да се отдели от тялото ни.Една от големите причини за появата им са тесни и неудобни обувки.Другата причини за появата им са някои заболявания. Такива са артрит, остеопороза, плоски стъпала и други причини.

Нашите стъпала са чудо на природата, за които трябва също да полагаме грижи, както и за останалите части на тялото.

Има народни средства, които се справят лесно и бързо с този неприятен проблем.

Единият начин е чай от лайка. Направете чай от лайка и накиснете стъпалата си в разреден чай.По този начин кожата на петите омеква и се намалява киселинността по стъпалата.Чаят може да оцвети стъпалата, но със сапун и мека гъба то ще бъде премахнато.  

Другият бърз и лесен начин за справяне с мазолите е с оцет.Вземете една топка памук, потопете я в оцет  и изцедете леко. След това поставете на мястото с мазола и отгоре фиксирайте с лепенка. Дръжте през нощта и сутринта махнете компреса и измийте местото.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.