Може да се справите сами със сърцебиенето! С тези прости техники

https://zdravno.net/bolesti/mozhe-da-se-spravite-sami-sas-sarcebieneto-s-tezi-prosti-tehniki/143866 Zdravno.net
Може да се справите сами със сърцебиенето! С тези прости техники

При сърцебиене се усеща неравномерната и учестена сърдечна дейност, известна като тахикардия

В такъв случай ударите на сърцето достигат 100 в минута. Това състояние се предизвиква от различни причини. Такива са физическа активност и стрес или сериозни здравословни проблеми.

Причини за ускорения сърдечен ритъм може да са и хормонални промени, настъпващи по време на менструация, менопауза или бременност. Някои лекарства, както кофеина и алкохола, също може да са причина.

Тревожното състояние може да е съпътствано от задух, световъртеж, също и от припадък. В тези случаи трябва да се потърси помощ от лекар, защото може да се касае за сърдечно-съдови заболявания.

Избягване на стреса, редовните физически упражнения, както и здравословния начин на живот може да ни спасят от сърцебиенето.Приемът на добавки от магнезий и коензим Q10 помагат за поддържане на нормален сърдечен ритъм.

Ако сърцебиенето не е свързано със сериозно сърдечно заболяване, може да се овладее веднага с някои техники. Едната от тях е да вдигнете краката си на стол или на дивана и да дишате дълбоко и равномерно, ако почувствате неравномерен пулс.

Другият трик за овладяване на сърцебиенето е да си поемете рязко въздух, да го задържите за 10 секунди и после много бързо да го отпуснете. При тези случаи артериалното налягане намалява и се нормализира.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.