На кой вредят сериозно патладжаните и тиквичките?

https://zdravno.net/bolesti/na-koy-vredyat-seriozno-patladzhanite-i-tikvichkite/112058 Zdravno.net
На кой вредят сериозно патладжаните и тиквичките?

Лятото изобилства от познатите ни зеленчуци

Тиквичките и патладжаните са сезонните зеленчуци, които много обичаме. Тези два зеленчука често влизат в графа здравословни зеленчуци. Но има хора, с определени заболявания, за които е вредно консумацията на тези два полезни зеленчука.

Тиквичките може да предизвикат обостряне на болести на стомаха и червата. Спецовете предупреждават, при това положение, да не се консумира този зеленчук. При такива болести дори варените тиквички може да са вредни. Защото тогава те стават богати на меки фибри. Но дори и те е възможно да предизвикат определени болести на стомашно-чревния тракт.

Освен това тиквичките са табу за хора, които страдат от язва на стомаха, както и на дванадесетопръстника. Не бива да ги хапват и тези, които имат панкреатит, както и холецистит. Особено да са внимателни към пържените тиквички, защото те още повече влошават здравословния проблем. За това предупреждават спецовете.

Патладжаните изобщо не са подходящи за консумация от тези хора, които имат автоимунни заболявания.От тях трябва да се откажат и тези, които страдат от различни алергии. Не бива да са в менюто и на хора, които имат проблеми с червата и с различни възпаления по тях. Причината е, че семената на патладжаните може да предизвикват силно засилени симптоми на болестта.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.