Наблюдавайте краката си! От тук тръгват опасните болести

https://zdravno.net/bolesti/nablyudavayte-krakata-si-ot-tuk-tragvat-opasnite-bolesti/144875 Zdravno.net
Наблюдавайте краката си! От тук тръгват опасните болести

По състоянието на краката може да определим болестите, още преди да ни е поставена диагнозата

Често болките в краката се възприемат като умора, но то може да е заради сериозно заболяване. Отоците причиняват дискомфорт, заради продължителното стоене прав или заради дълъг полет със самолет, при бременност.

Ако отокът на краката се запази дълго време, това може да е заради лошо кръвообращение, проблеми с лимфната система или тромб.

Възможно е и да става въпрос за проблеми с бъбреците или щитовидната жлеза. Изкривените пръсти говорят за ревматоиден артрит или деформация, заради изкривяване на кост.

Болката, която се появява между петата и пръстите, може да се причини заради така нареченото стресово счупване.

Фрактурата може да се причини от продължителни физически упражнения или заради ходене на дълги разстояния. Тази болка може да идва и поради некротичен фасциит. При това състояние  се възпаляват връзките на краката. Не се ли потърси лекарска помощ навреме, може да се превърне в гангрена или сепсис на кръвта.

Сърбежът в краката може да се причинява от екзема, която е гъбична или бактериална, както и алергична. Възможно е и да е псориазис на стъпалото.

При това състояние кожата се зачервява, появяват се бели петна, кожата на краката може да се напука.Мръзнат ли ви краката постоянно, това сигнализира за лошо кръвообращение. Причините за него са високото кръвно налягане, проблеми със сърцето или заради тютюнопушенето.

 Диабетът може да причини увреждане на нервите, които води до прохлаждане на краката.

Източник: Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.