Най-здравите хора в света!Живеят 100 години със здрави сърца и без деменция

https://zdravno.net/bolesti/nay-zdravite-hora-v-svetazhiveyat-100-godini-sas-zdravi-sarca-i-bez-demenciya/46906 Zdravno.net
Най-здравите хора в света!Живеят 100 години със здрави сърца и без деменция

Най-здравите хора в света живеят в нашето съвремие

Продължителността на живота им е до и над сто години, без сърдечни болести, деменция и Алцхаймер. Те са от племето Чимане, които живеят в боливийската част на Амазония, в Южна Америка.“Недокоснати“ от съвременния начин на живот.

Те живеят изолирано и затова са спасени от вредни влияния. И то така, както са правели предците им преди хилядолетия. Те ходят на лов, събират плодове и ядки, препитават се със земеделие.

След редица проучвания се установило, че те са с най-здравите  сърца на планетата.Спецовете останали шашнати, че  хората от това племе били без запушени артерии, дори в старческа възраст.

Чимане били в цветущо здраве, дори и на над 75 години нямали калциеви отлагания в артериите си.Една четвърт от американците над 45 имат такива отлагания в коронарните артерии и 80 на сто хората на 75.

Ново изследване дава още по-интересни резултати. Спецовете установили, че с напредване на възрастта хората от това племе много по.малко им се „влошавал“ мозъка в сравнение с този на съвременния човек.Заседналият начин на живот и хранене с много въглехидрати и мазнини ни докарват болести като Алцхаймер, деменция и други болести на мозъка.

Докато диетата на чиманите е 72% въглехидрати, 14 на сто мазнини и толкова протеини.Те са много физически дейни и прекарват над 7 часа във физически действия.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.