Не комбинирайте тези храни!Опасно е

https://zdravno.net/bolesti/ne-kombinirayte-tezi-hraniopasno-e/110974 Zdravno.net
Не комбинирайте тези храни!Опасно е

Има храни, които не бива да се комбинират

Комбинацията на определени храни може да е опасна за здравето.

Една такава опасна комбинация е да се консумират плодове веднага, след като хапвате протеини, риба, месо, както и бобови продукти. В този случай се забавя храносмилането, също така става ферментация в организма. Това води до дискомфорт, подуване на стомаха, както и до лошо храносмилане.Вместо това е добре да хапвате плодове между храненията.Това улеснява храносмилането и се усвояват повече хранителни вещества от плодовете.

Другата нездравословна комбинация е големи количества захари и рафинирани въглехидрати и то на един път. Ако ги хапвате наведнъж, това води до скок на кръвната захар, а оттам промяна на настроението, спад на енергията и наддаване на тегло ,както и риск от диабет тип 2.

Вместо това спецовете препоръчват да се хапва балансирана храна, протеини, плодове и зеленчуци с ниско съдържание на захар, както и здравословни мазнини.

Експертите препоръчват да не се хапват заедно млечни продукти и кисели храни.Киселината от тези храни, при комбинация, може да предизвика стомашни киселини, както и стомашни проблеми.Ако ви се хапва млечен продукт, това да се случва преди консумацията или след на кисели храни.Така ще подпомогнете храносмилането, както и по-доброто усвояване на хранителните вещества.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.