Никога на обръщайте гръб на тези симптоми!Алармират за рак на белите дробове

https://zdravno.net/bolesti/nikoga-na-obrashtayte-grab-na-tezi-simptomialarmirat-za-rak-na-belite-drobove/54766 Zdravno.net
Никога на обръщайте гръб на тези симптоми!Алармират за рак на белите дробове

Ракът на белите дробове се открива трудно

Тази онкологична болест се открива тогава, когато вече е твърде късно.

Признаците и симптомите на тази опасна болест може да включват неотшумяваща кашлица, кашлица с храчки с кръв, задух. За рак на белите дробове сигнализират още болки или бодежи в гърдите, дрезгавост на гласа, болки в ставите,        бързо отслабване, както и главоболие.

Но има няколко сигурни симптома, свидетелстват за тази тежка болест, още със ставането от сън.

Тези признаци не бива да се пренебрегват по никакви показатели.Един от тези показатели са, щом сутрин се събудите облети в пот. Друг симптом е, ако ставате сутрин с висока температура.

Повод за тревога е и ако сутрин, след събуждането си, ви дави суха кашлица. И тя не може да мине в продължение на три седмици.

Червената лампичка трябва да ви светне и ако в сухата кашлица, която ви мъчи, има следи от кръв. Това може да означава страшната болест рак на белите дробове.

При наличието на тези признаци трябва да се прегледате при лекар и да си направите необходимите изследвания.

Защото в такъв случай може да избегнете фаталния край. Ракът на белите дробове може да причини натрупване на течност в пространството около заболелия бял дроб и това може да причини задух.

За да се предпазите е добре да приемате повече плодове, зеленчуци, витамини и минерали. Както и да спрете пушенето и да се разхождате повече на чист въздух.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.