Няма спирка: След коклюша идва морбили (Как да се предпазим)

https://zdravno.net/bolesti/nyama-spirka-sled-koklyusha-idva-morbili-kak-da-se-predpazim/134735 Zdravno.net
Няма спирка: След коклюша идва морбили (Как да се предпазим)

Вирусите нямат почивен ден

Ние сме като на остров и не може някоя епидемия или зараза да не ни застигне, коментират лекарите.

По думите им след коклюша ние сме застрашени от морбили. Те са категорични, че ще има бум на болестта, заради зачестилите случаи на случаите в Европа и  у нас.

Докторите обаче успокояват, че те са подготвени за евентуална епидемия. И алармират хората сериозно да се погрижат за здравето си. Един от начините е ваксината. Те са изумени, че в райони с ниска хигиена и витаещи зарази хората отказват ваксината заради страх, за който те недоумяват защо изпитват.

„Както с коклюша, така и с морбилито опасността идва от факта, че хората отказват да се ваксинират. По причини, за които не можем да гадаем“, споделят лекарите.

Морбилито е известна още като дребна шарка и се причинява от вирус. Това е общо инфекциозно заболяване, което засяга лигавицата на горните дихателни пътища и се характеризира с обрив по тялото.

Ситните пъпчици първоначално се появяват по лицето, шията и горната част на гърдите, след което обхващат цялото тяло и крайниците.

Стайната температура и слънцето унищожават вируса. Заразата се предава във въздуха при дишане, кашляне, говор в затворени помещения. Болестта протича с повишаване на температурата, кашляне, кихане, хрема, сълзотечение.

Източник: Ретро

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.